Nr SW18N.0184
LUISTER MEE naar Kinrooi Webradio en speel af met:

Huisdierstickers helpen de brandweer - 01-05-2018

 

In Kinrooi wordt net zoals in de 13 andere gemeenten van de brandweerzone Oost-Limburg de huisdiersticker gelanceerd. Met zo'n sticker aan het raam kunnen de hulpdiensten geïnformeerd worden als er ook dieren in de woonst aanwezig zijn. De sticker kan gratis afgehaald worden in het gemeentehuis.

Bij noodgevallen ben je niet altijd thuis of in de mogelijkheid om de brandweer te vertellen over de dieren in je woning. Als de brandweer arriveert voor bijvoorbeeld brand, CO-vergifting of wateroverlast bij jouw thuis, hebben zij aanvankelijk geen weet van mogelijke huisdieren. Daar brengt de huisdiersticker voortaan verandering in. Eigenaars van huisdieren kunnen op de sticker aanduiden welke dieren ze bezitten en zelfs hoeveel. Gekleefd op een raam aan de voorgevel, goed in het zicht, ziet de brandweer in één oogopslag of er (mogelijk) dieren aanwezig zijn in de woonst en welke.

 

“Dit vergemakkelijkt voor een stuk het werk van de brandweer”, legt zonecommandant Dominic Knapen uit. “Tot nu toe was het tijdens een interventie kwestie van goed rondkijken en –vragen om eventuele huisdieren te localiseren. Deze huisdiersticker toont ons onmiddellijk dat er dieren aanwezig zijn in de woning en zelfs welke. Daardoor kan de brandweer gerichter op zoek naar dieren, voor zover de risico’s het toelaten”.  Er was regelmatig vraag vanuit de bevolking naar zo’n huisdiersticker, zowel bij de steden en gemeenten als bij onze brandweerzone Oost-Limburg. Het initiatief komt overgewaaid vanuit West-Vlaanderen, waar zo’n specifieke huisdiersticker voor het eerst geïntroduceerd werd, met succes.

 

Afhalen in het gemeentehuis
Een huisdier is een deel van het gezin, dat je in nood uiteraard graag gered ziet. We hopen dat zo’n sticker daarbij een handje kan helpen. Daarom zal de brandweerzone de huisdiersticker gratis aanbieden aan de inwoners van de 14 steden en gemeenten van de brandweerzone Oost-Limburg: As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal. De sticker is vanaf maandag 9 april verkrijgbaar in het gemeentehuis. Met pen of alcoholstift kan je aanduiden hoeveel honden, katten, vogels, of andere dieren je bezit. De sticker is weersbestendig en heeft een duurzame UV-lak.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties


Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Listen on Online Radio Box! Radio RoksKinrooi Webradio
GASTENBOEK
valere zegt:
11 Jun - 14:06

klinkt mooi jos den draaier grts

annie zegt:
18 Feb - 08:33

Hallo ik kom je even een mooie week wensen

 

rudy zegt:
24 Dec - 11:27

reuze mooie en pracht muziek

DJ: peter
peter

peter draait in de middag uren

gezellige muziek uit de jaren

60/70/80

...