Nr SW18N.0184
LUISTER MEE naar Kinrooi Webradio en speel af met:

Pukkelpop kijkt terug op "zorgeloze en vlekkeloze editie - 19-08-2018

 


Pukkelpop mocht over drie festivaldagen en de openingsavond van woensdag in totaal zo'n 216.000 bezoekers ontvangen. De Pukkelpop-organisatie kan terugblikken op een "zorgeloze en vlekkeloze editie". Dat laat ze vandaag weten in een persbericht.

Woensdag openden meer dan 40.000 festivalgangers het Pukkelpop-terrein. Donderdag zakten bijna 60.000 Pukkelpoppers af naar Kiewit, terwijl er op vrijdag bijna 50.000 feestvierders waren. Op zaterdag wist het festival alsnog uitverkocht te geraken met 66.000 aanwezigen.

De organisatie benadrukt dat het festival vlekkeloos is verlopen. "De sfeer was uitstekend en het weer was, op een nachtelijk buitje na, perfect. Dat zijn omstandigheden waar elke organisatie voor wil tekenen", klinkt het. Naast verrassende optredens - zoals dat van Mauro & De Kempenzonen - pakte Pukkelpop dit jaar ook uit met een vernieuwde indeling en aankleding. "Ons nieuwe café Beer Shack, de Underground afterparties in de Castello waar de rockliefhebbers tot in de vroege uurtjes terecht konden, onze Boulevard ... Het waren de absolute blikvangers dit jaar", vertelt festivalorganisator Chokri Mahassine. "En natuurlijk ook onze Pukkelpoppers die van Willy Sommers een absolute volksheld hebben gemaakt, dat was een prachtig kippenvelmoment."

Voorts zorgde het PET-project - 'Afval Vandaag Beker van Morgen' - ervoor dat de bekers die deze editie gebruikt zijn, volgend jaar in dezelfde, maar gerecyclede aantallen kunnen worden gebruikt. "Het festivalterrein lag er ook nog nooit zo proper bij. De oproep om massaal bekers en plastic flesjes te sorteren, heeft enorm veel bijval gekregen", zegt Chokri Mahassine. "Meer dan negentig procent van het PET-afval was perfect gesorteerd."


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties


Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Listen on Online Radio Box! Radio RoksKinrooi Webradio
GASTENBOEK
Josie Moonen zegt:
01 Apr - 10:13

Goede morgen . Ik ben een tijdje niet meer op jullie website geweest en zie dat er wel het een en ander veranderd is . Succes met de verandering en...

Beites zegt:
23 Mar - 22:49

En hier ben ik weer in de wens dat alles goed gaat voor een aangename dag en weekend voorJaar... Goede geluiden Jos.

annie zegt:
19 Feb - 10:00

Hallo ik ga vandaag genieten van het mooie weer groetjes Annie

DJ: peter
peter

peter draait in de middag uren

gezellige muziek uit de jaren

60/70/80

...